Щом има възпитание, има и образование

Roska_PICПиша тези думи с огромно вълнение и благодарност към ръководството и учителите на СОУ „Максим Райкович“. Като баба на абитуриента Цветелин Найденов мога отговорно да твърдя, че училището полага ежедневно и неуморно усилия да образова и възпитава нашите деца.
Благодаря на внука си , който тази година успешно положи матурите си и вече е студент в Габровския технически университет. Благодаря му за радостта, която ми донесе, но знам, че неговият успух и успехът на съучениците му, също успешно положили матурите си и то с оценки, съизмерими с тези на национално ниво, се дължи на общата работа на учители и ученици и на изграденото доверие между тях.
На всички родители искам да кажа, че съм възпитавала внука си в любов към родното училище, към обичания град Дряново и към скъпата България, защото смятам, че любовта към родното е важна част от възпитанието, а щом има възпитание, ще има и образование. Благодаря на класния ръководител на 12-ти клас г-жа Вяра Стоянова, която се грижи за децата като свои. Желая на всички много здраве, радост, щастие, да постигнат мечтите си и да станат достойни граждани на Дряново и България. Човек се измерва не с години, а с дирята, оставена след него. Затова смятам, че СОУ „Максим Райкович“ положи и ежедневно полага старание не само да образова нашите деца, но и да ги възпита като достойни граждани.
Росица Маринова Бончева