Обучение по китайски език

На 24.03.2016 година, в Спортната зала на града се проведе организирана от Община Дряново и СОУ“Максим Райкович“ информационна среща . На нея бяха представени възможности за обучение по китайски език за учебната 2016-2017 година в бъдещите четвърти, пети, осми класове и сборни групи ученици от гимназиален етап.
На тази среща бе поставено началото на партньорски отношения на училището с Институт „Конфуций“ към Великотърновския университет. Доброволци изучаващи китайски език към ВТУ и преподаватели по китайски език в български университети от Китай, поднесоха по изключително развлекателен начин на малките и големите ученици информация за китайската култура и китайските празници и обичаи.
Обучението по китайски език ще бъде застъпено в учебните планове в начален, прогимназиален и гимназиален етап за учебната 2016-2017 година като факултативни учебни часове, въз основа на подадени заявления от родителите, в съответствие с интересите на учениците в края на учебната 2015-2016 година или преди постъпване на ученика в училище. Предстоят родителски срещи по класове за уточняване и организиране на обучението по езика за следващата учебна година.

pic1