Цветната култура на Китай

В началото на учебната 2017/2018 година стартира обучение по китайски език в СУ „Максим Райкович“, гр. Дряново. С подкрепата на Община Дряново, с помощта на  ръководството на училището бяха сформирани две групи от ученици от 5 до 12 клас, които изучават китайски език като извънкласна форма на обучение, заедно с тяхната преподавателка госпожица Цуей Тин. Тя е преподавател по китайски език към институт „Конфуций“ към ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“.

На 6.11.2017 год. от 14.30 часа в учителската стая на СУ „Максим Райкович“ се проведе открит урок по китайски език. На него присъстваха господин Лон – Декан към институт „Конфуций“, господин Мирослав Семов – Кмет на Община Дряново, госпожа Татяна Декова – старши експерт към Община Дряново, преподаватели по китайски език към институт „Конфуций“, преподаватели от СУ „Максим Райкович“, родители и ученици.

Преподавателите по китайски език представиха културата, традициите и обичаите на Китайската народна република. Представено бе цялостното изкуство на Китай, рисунки, кулинарни изделия и традиционния китайски чай.

Учениците, преподавателите и родителите имаха възможност да се потопят в интересния и загадъчен свят на китайския народ, да научат за живота и бита на Китай. Радостно е, че дряновските деца имат възможност да обогатят своята култура изучавайки китайски език. Партньорството ни с преподаватели от институт „Конфуций“ обогатява и разнообразява учебния процес в СУ „Максим Райкович“, гр. Дряново.

Разгледай снимките от представянето.