Г-н Васил Василев – председател на Общобългарски комитет „Васил Левски“ посети нашето училище

На 11 ноември 2014г. в кабинета по история при СОУ „Максим Райкович“гр. Дряново се проведе среща на учениците от УК „Млади възрожденци “ с представители на Общобългарски комитет „Васил Левски“ Инициативата за тази среща е на г-н Георги Цветков председател на Общинския комитет „Васил Левски“ Дряново и на училищното ръководство в лицето на неговия директор- г-жа Катерина Стефанова.

Скъп гост на учениците от клуба беше г-н Васил Василев- председател на Общобългарския комитет “Васил Левски“.  Той се обърна към участниците с прочувствено слово,като  призова младите хора да работят за родината си и родния край. Посланието му към тях бе,“ че в делата си всеки човек трябва да се води от идеята, не какво ще получи от обществото, а какво може да даде за неговия просперитет.“ Гергана Марева ученичка от  VII „а“ клас-заместник председател и Катрин Чавдарова о VI „б “секеретар на клуба  запознаха гостите с дейността на УК „“Млади възрожденци“ и предстоящите инициативи.

Срещата премина в творчески дух. Заедно с г-н Василев младите възрожденци рецитираха вазовата  епопея „Левски “ Всички участници в срещата получиха скъпи подаръци-тениски с лика на Апостола и традиционият календар,издаван всяка година от Общобългарски комитет “Васил Левски“. Направиха си снимки за спомен и си пожелаха скоро отново да се срещнат.

Инициативата за тази среща е на г-н Георги Цветков- председател на общинския комитет „Васил Левски“ Дряново и на училищното ръководство в лицето на неговия директор- г-жа Катерина Стефанова