Клуб на знаещите


 

От учебната 2017/2018 в СУ „М. Райкович” по проект „Твоят час” бе сформирана група по интереси –  клуб „Знаещи” с ръководител Калина Ангелова. Клубът продължава дейността на училищният Клуб на знаещите „Алберт Айнщайн”.

Дейности

  • По повод празника на града на 18.10.2017г. беше излъчен филм на тема „Защитени птици”. Ученици от клуба на знаещите посетиха прожекцията и научиха интересни неща за защитените птици в България.
  • На 23.10.2017г. в ритуалната зала на община Дряново областният управител на   Габрово  г-жа Невена Петкова    представи пред ученици от клуба на знаещите какво предстои на България като председател на Съвета на ЕС.  Основната цел беше да се насочи вниманието на аудиторията върху ползите за България от членството й в ЕС и подготовката на страната ни за предстоящото председателство. Представени бяха европейските институции, както и ключовите послания в програмата на ротационното председателство на България на Съвета на ЕС.

Развитието на младите хора е един от четирите основни приоритета, върху които е насочен фокусът на българското председателство. Учениците имаха възможност да се запознаят и с информация за реалните ползи на България от членството й в ЕС, какво на практика се е случило през тези 10 години, как са се променили условията ни на живот, какво означава да си гражданин на Европейския съюз. Това беше представено от управителя на Областния информационен център в Габрово Маринела Събева, която посочи и конкретни данни.

  • По повод денят на народните будители 1 ноември, учениците изготвиха табло и представиха две презентации на тема „Народни будители в дряновския край” и „Народни будители”.
  • На 28.11.2017г. г-н Росен Цветков – заместник областен управител на Област Габрово и председател на ООСППК – Габрово се срещна с ученици от клубът на знаещите и разговаряха във връзка с превенцията и противодействието на корупцията.

 


Тържествена среща, посветена на 158 години Дряновско класно училище – 10 март 2016


Научна конференция  „Магията на светлината“ –  7 май 2015 год.


КЛУБ НА ЗНАЕЩИТЕ

 отвори врати в СОУ „М. Райкович”

           emblema klub znaeshti На 7.11. 2013 г. в СОУ „ М. Райкович” се учреди КЛУБ НА ЗНАЕЩИТЕ. Тридесет и двама ученици от 3 до 12 клас с отличен успех и извоювани награди и отличия от общински, областни и  национални олимпиади, състезания и конкурси учредиха свой клуб. Целта на този клуб е оказване на необходимата помощ и подкрепа на членовете  му за успешно участие в предстоящите състезания и конкурси.

За председател на клуба бе избрана Мина Чалъкова от 8 клас, заместник председател – Даниел Млъзев от 10 клас и секретар Мария Ганева от 7 клас.

Дейността на клуба ще се ръководи от г-жа Т. Манева, главен учител, специалист по физика и математика.

IMG_2770 IMG_1071 IMG_2772 IMG_2773 IMG_2781 IMG_2790