Клубове

Клуб на знаещите „Алберт Айнщайн“, ръководител: Калина Ангелова ;

Клуб на талантите „П.Ил.Чайковски“, ръководител: Славчо Илиев;

Клуб „Млади възрожденци“, ръководител:  Мария Маркова ;

Клуб БМЧК „Здраве“ , ръководител : Дафинка Иванова.


 

Изява на КЛУБ НА ЗНАЕЩИТЕ „Алберт Айнщайн“ 

 


 

На 11 ноември 2014 г. г- н Васил Василев – председател на Общобългарски комитет „Васил Левски“ посети нашето училище.


 

za evtimova pechat2В навечерието на 1 ноември – Денят на народните будители 28 ученици от V-VІІІ-те класове в СОУ „Максим Райкович положиха началото на едно родолюбиво начинание-създаване на ученически клуб „Млади възрожденци“. Учредителното събрание се проведе на 24 октомври в училището. Инициативата за изграждането на такива клубове в българските училища е на Общобългарски комитет „Васил Левски.“
Целите, които си поставя клубът е да работи за съхраняване националната идентичност, историята и културните достижения на българското общество и привнесе в новото време възрожденските идеи .
За председател на ученически клуб „Млади възрожденци“ бе избран учителят по история – Галя Евтимова, заместник председател е Гергана Марева – VІІ“а“ клас , а за секретар Катрин Чавдарова- VІ“б“ клас.
Първата изява на ученически клуб „Млади възрожденци“ ще бъде на 29 октомври 2014г, когато ще вземе участие в честването на Деня на народните будители, организирано от НЧ „Развитие- 1869“.


КЛУБ НА ЗНАЕЩИТЕ

 отвори врати в СОУ „М. Райкович”

            На 7.11. 2013 г. в СОУ „ М. Райкович” се учреди КЛУБ НА ЗНАЕЩИТЕ. Тридесет и двама ученици от 3 до 12 клас с отличен успех и извоювани награди и отличия от общински, областни и  национални олимпиади, състезания и конкурси учредиха свой клуб. Целта на този клуб е оказване на необходимата помощ и подкрепа на членовете  му за успешно участие в предстоящите състезания и конкурси.

За председател на клуба бе избрана Мина Чалъкова от 8 клас, заместник председател – Даниел Млъзев от 10 клас и секретар Мария Ганева от 7 клас.

Дейността на клуба ще се ръководи от г-жа Т. Манева, главен учител, специалист по физика и математика.

IMG_2772 IMG_2770
IMG_2790 IMG_2781
IMG_2793 IMG_2773

 


КЛУБ БМЧК – „ЗДРАВЕ“

        През учебната 2011/2012 година продължава своята работа Клуб БМЧК „Здраве“ при СОУ „Максим Райкович“ – гр. Дряново с председател г-жа Дафинка Иванова и координатор Ивелина Атанасова от XII клас. В благотворителната акция  „Бъди един от деветдесет хиляди“  за „Топъл обяд“ Бяха събрани около 75 лева от учениците. Те ще бъдат използани за ученици в тежко социално положение.

По случай 1.12 по класове бяха изработени големи червени  ленти и окачени в класните стаи.
Приятелите на клуба и доброволците, членуващи в него в час на класа изнесоха информация за заболяването СПИН и начините за предпазнате. На учениците от горен курс бяха раздадени червени ленти, информационни материали и консумативи. Представители на клуба ще участват в шествие, организирано от Клуб „Българи“, Община Дряново и БЧК.